scholing labmicta

Doorontwikkeling scholingsaanbod

06-07-2021

Om de kennis van huisartspraktijken en andere zorgprofessionals rond infectiezorg te verhogen, biedt Labmicta scholingen aan. Door de pandemie liepen de fysieke scholingen natuurlijk terug. Maar de afdeling relatiebeheer, die deze inhoudelijke scholingen verzorgt, zat niet stil en ontwikkelt nu een online aanbod.

Kennis en expertise goed benutten

Met het toenemende takenpakket van huisartspraktijken en stijgende tekort aan huisartsen, kan Labmicta met haar kennis en expertise ondersteunen. De afdeling relatiebeheer onderhoudt nauwe contacten met de eerstelijnszorg en de artsen-microbioloog met ziekenhuizen en andere instellingen in de 2e lijn. Zorgverleners en behandelaren kunnen op ons steunen voor gerichte adviezen en kennis omtrent infecties. Labmicta investeert in goede contacten en laagdrempelige samenwerking met korte lijnen, van chauffeur tot arts-microbioloog, waardoor de beschikbare kennis goed benut wordt.

Online en fysiek scholingsaanbod

De scholingen die de afdeling relatiebeheer verzorgt dragen hier ook aan bij en worden zeer gewaardeerd door regionale zorgverleners. Kim Tassche, senior analist parasitologie en relatiebeheerder: “We staan weer te popelen om fysieke scholingen te geven! Tegelijkertijd ontwikkelen we nu diverse online scholingsmodules. Daarmee doen zorgverleners en behandelaren in hun eigen omgeving, tijd en tempo die infectiekennis op, waarmee ze bijvoorbeeld optimaal voorwerk verrichten voor de aanvragen die ze naar ons sturen.”

Optimaal voorwerk voor de beste behandeling

Kim: “Hoe beter het voorwerk, hoe beter wij ons werk kunnen doen en hoe sneller de patiënt de juiste behandeling krijgt. Door op deze manier een deel van onze kennis te delen, dragen we samen bij aan de beste zorg voor patiënten met infecties.” Een groot deel van de scholingen door Labmicta biedt accreditatiepunten.  De scholingen gaan bijvoorbeeld over urineweginfecties en bacteriële vaginose, maar ook over het op de juiste manier inzenden van patiëntmateriaal en aanvragen van onderzoeken. Soms leidt te weinig inhoudelijke kennis of kennis van de formulieren en het proces voor onnodige vertragingen. We helpen graag om dit te voorkomen. Aanmelden voor een scholing kan hier.

Meer informatie over onze scholingen? Mail dan naar de afdeling relatiebeheer: relatiebeheer@labmicta.nl