serologie

Financiën

Labmicta is een ANBI-stichting. We zijn transparant en zelfstandig, zonder winstoogmerk. Onze eventuele winst investeren we in de (regionale) zorg en kwaliteit van ons laboratorium. Zo dienen we regionaal en nationaal een maatschappelijk belang.

Tarieven 1e lijn

Jaarverslagen

Onze jaarverslagen en publicatieplicht (soort jaarrekening behorend bij onze ANBI-status) zijn vrij inzichtelijk voor iedereen:

Financiële gegevens

KvK: 41 02 70 72
BTW-nummer: NL 0029 46 907 B01
IBAN: NL97 INGB 0665 2230 13

Eigen bijdrage

Microbiologische diagnostiek zit in het basispakket van de medische zorgverzekeringen en wordt dus vergoed. Wel wordt hiervoor eerst de verplichte eigen bijdrage aangesproken.

Facturen

Diagnostiek via de 1e lijn (huisartsenpraktijken) factureren we aan de zorgverzekeraar. Diagnostiek via de 2e lijn (ziekenhuizen), VVT-instellingen en GGD factureren wij rechtstreeks aan de zorgorganisatie. Patiënten ontvangen slechts in enkele gevallen een factuur van Labmicta:

  • als ze zijn aangesloten bij een zorgverzekeraar waarmee Labmicta geen contract heeft,
  • als ze onverzekerd zijn,
  • als de patiëntgegevens onbekend of onvolledig zijn.

Wordt de eigen bijdrage aangesproken? Dan stuurt de zorgverzekeraar soms een kopiefactuur naar de patiënt. Volgens de wet AVG vermelden we op onze facturen alleen de verplichte, minimale persoonsgegevens. Ieder onderzoek heeft een ‘verrichtingscode’ die de privacy verhoogt. Deze code staat op de factuur en begint altijd met 07. Stel je vragen over facturen aan onze afdeling financiële administratie via (088) 537 4200 of facturen@labmicta.nl

Tarieven 1e lijn

Voor diagnostiek die de 1e lijn (huisartsenpraktijken) aanvraagt, hanteren we de landelijke maximumtarieven volgens de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Soms wijkt onze factuur af van de tarievenlijst. Bijvoorbeeld als er andere afspraken zijn gemaakt met de zorgverzekeraar of instelling of als we onderzoeken herhalen voor een betrouwbare uitslag.

Stel je vragen over tarieven aan onze afdeling relatiebeheer via (088) 537 4245 of relatiebeheer@labmicta.nl