Malaria

Malaria is een infectie die Nederlanders oplopen in de (sub)tropen en wordt veroorzaakt door parasieten die via een muggenbeet je lichaam binnendringen. Juist doordat deze ziekte weinig gediagnosticeerd wordt in Nederland, is het essentieel om getraind te blijven in het diagnosticeren van de verschillende soorten Plasmodium parasieten die malaria kunnen veroorzaken. Niet alleen omdat de accreditatieraad dit vereist, maar omdat het van levensbelang is voor die enkele honderden Nederlandse patiënten die het oplopen. Labmicta verzorgt hierin trainingen door heel Nederland.

Meld je aan

E-learning malariadiagnostiek

Deze e-learning is gericht op analisten zonder of met weinig ervaring in de malariadiagnostiek. Je leert waarom het belangrijk is om de verschillende plasmodium-soorten te onderscheiden en hoe je ze herkent. Kortom, de basisprincipes van malariadiagnostiek. Aan bod komen de levenscyclus, klinische en morfologische kenmerken van de verschillende malariasoorten bij de mens en het bepalen van de parasitaemie en laboratoriumdiagnostiek. Ieder hoofdstuk sluit je af met toetsvragen.

  • Duur: ongeveer 1 uur
  • Deelname: € 35
  • Certificaat: bij een minimale score van 70%

Training malariadiagnostiek

Deze trainingen malariadiagnostiek zijn gericht op analisten/zorgprofessionals die zich hierin (verder) willen bekwamen. We bieden ze aan op ons laboratorium in Hengelo maar het kan ook incompany. Op basis van de wensen en het kennisniveau van de deelnemers maken we een maatwerk programma. Het niveau hiervan kan variëren van basis tot gevorderd. Een kwaliteitsmonitoring van zowel startende als ervaren analisten behoort ook tot de mogelijkheden. Onze programma’s zijn een mix van theorie, interactieve, digitale casuïstiek en/of praktijk.

  • Duur: 1 dag of dagdeel (overdag of ’s avonds)
  • Kosten: op aanvraag
  • Groepsgrootte: in overleg
  • Certificaat bij deelname