Hoofdanalist MSV

32-36 uur

Je nieuwe werkgever

Vanuit passie voor microbiologie geeft Labmicta een positieve impuls aan de gezondheidszorg via de beste aanpak bij infecties. In ons medisch microbiologisch laboratorium analyseren we lichaamsmateriaal van patiënten op ziekmakende micro-organismen: virussen, bacteriën, schimmels of parasieten. Met onze ruim 200 professionals zijn we vanuit Twente voor alle zorgpartners –vooral in Oost-Nederland en soms landelijk- dé partner voor het voorkomen, snel diagnosticeren, gericht behandelen en indammen van infecties.

Jouw team

Je nieuwe collega’s van het team moleculaire microbiologie/serologie/virologie (MSV) en het hoogvolume lab (HVL) heten je van harte welkom als hun nieuwe leidinggevende! De snelle veranderingen in de Covid-19-diagnostiek, de intensieve samenwerking met onze zorgpartners en landelijke ontwikkelingen op het gebied van hoogvolume diagnostiek zorgen er voor dat dit team volop in ontwikkeling is. Jij komt aan boord om samen met je collega’s de werkprocessen – in overleg met de vakinhoudelijke en medisch specialisten en senior analisten – optimaal in te richten en te borgen.

Jouw taken

Als hoofdanalist zorg je voor vertaling van het Labmicta-beleid naar de dagelijkse praktijk. Je geeft leiding aan de teams van MSV en HVL, regelt de in- en externe afstemming en planning en realisatie van de werkzaamheden op deze labafdelingen. Je let op de werkkwaliteit en de ontwikkeling van kennis, vaardigheden en competenties en je voert ontwikkelgesprekken met jouw medewerkers. Samen met de senior analisten begeleid je nieuwe collega’s. Je legt daarnaast voor projecten die de afdeling overstijgen de verbinding met andere afdelingen en borgt dat er voldoende capaciteit is om werkzaamheden en projecten uit te kunnen voeren.

Ons aanbod

Onze professionals maken Labmicta tot wat het is: een gerenommeerd en toegankelijk laboratorium met academische kwaliteit en korte, snelle lijnen. De werksfeer is informeel en prettig. We investeren in onze mensen en we bieden jou voor deze functie in ieder geval:

 • ruimte voor het oppakken van kansen die je ziet
 • ondersteuning bij jouw professionele ontwikkeling
 • waardering voor je inzet en bijdrage
 • salarisschaal FWG 55 volgens de CAO Ziekenhuizen
 • een goed pensioen en eindejaarsuitkering
 • collectieve korting op zorgkosten
 • mogelijkheden op maat, zoals een fietsplan en korting op communicatiemiddelen

Dit ben jij

Ben jij de professional die we zoeken? Iemand die graag met zijn talenten en ervaring bijdraagt aan de beste infectiezorg in Oost-Nederland. Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding en beschikt over ruime ervaring op het gebied van medische microbiologie. Je bent een sociale collega en bent tactvol in de omgang en communicatie en hebt ervaring/affiniteit met het aansturen en ontwikkelen van medewerkers. Je bent in staat om ideeën over de ontwikkeling van je afdelingen goed vast te leggen en je medewerkers daarin makkelijk mee te nemen. Je werkt systematisch en gaat integer om met informatie en gegevens van medewerkers. Daarnaast heb je zowel een goede mondelinge als schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en ben je niet bang voor verandering.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met Sanne Tempel, directeur bedrijfsvoering (088-5374200) of Susan Laarveld, HR adviseur (088-5374219)

Arts-microbioloog voor onbepaalde tijd

(0.8-1.0 FTE)

In verband met uitbreiding van de werkzaamheden is er een vacature voor een arts-microbioloog. Jij bent een enthousiaste allround arts-microbioloog met affiniteit voor de bacteriologie, moleculaire diagnostiek en de eerste lijn.

Je nieuwe werkgever

Vanuit een sterke gedrevenheid voor microbiologie geeft Labmicta in Twente met ruim 200 medewerkers een positieve impuls aan de gezondheidszorg in deze regio. Dat doen we via een integrale aanpak met aandacht voor alle aspecten van de medische microbiologie: voor alle zorgpartners zijn we de partner voor preventie, snelle diagnostiek, gerichte behandeling en indammen van uitbraken van infecties.

Jouw team

De medische staf, bestaande uit 10 artsen-microbioloog en 2 medisch moleculair microbiologen, heet je van harte welkom! Gezamenlijk staan we voor de klinische dienstverlening in de eerste en tweede lijn in de regio Oost-Nederland. We werken als team op meerdere locaties, waaronder de ziekenhuizen Medisch Spectrum Twente (MST), Zorggroep Twente (ZGT) , Saxenburg Medisch Centrum en de GGD Twente. Ook verzorgen we de B-opleiding tot arts-microbioloog die is gelieerd aan het UMCG.

De microbiologische diagnostiek wordt in de volle breedte uitgevoerd. Moleculaire microbiologie met in het bijzonder next generation sequencing is een van onze speerpunten. Er is voldoende ruimte om je op een van de deelgebieden te profileren. Er is tijd en aandacht voor onderzoek, onderwijs en opleiding. De medische staf participeert actief  in het managementteam van Labmicta over de medisch inhoudelijke zaken die de koers van Labmicta ondersteunen. Het bestuur van Labmicta bestaat uit de bestuurder, eveneens actief als arts-microbioloog, en de directeur bedrijfsvoering.

Dit ben jij

Jij bent de professional die we zoeken! Iemand die graag met zijn talenten en ervaring bijdraagt aan de beste infectiezorg in Oost-Nederland. Ook als je de opleiding binnenkort afrondt, nodigen we je van harte uit om te reageren.

Jij bent als BIG- en RGS-geregistreerd arts-microbioloog breed inzetbaar in het microbiologisch vakgebied. Uiteraard ben je analytisch en accuraat, maar jij beschikt ook over goede communicatieve vaardigheden. Je bent ambitieus en innovatief en wil samen met alle collega’s van ons laboratorium werken aan de verdere versterking van onze positie, zowel in de regio als daarbuiten.

Ons aanbod

Onze professionals maken Labmicta tot wat het is: een gerenommeerd en toegankelijk streeklaboratorium met korte, snelle lijnen. De werksfeer is informeel en prettig. We investeren in onze mensen. We bieden jou voor deze functie een dienstverband van 36 tot 45 uur met een salaris conform de AMS. Het dienstverband is voor onbepaalde tijd.

De regio

Met 2 topklinische ziekenhuizen in onze regio en de Universiteit Twente is er volop ruimte voor hoogstaande (bovenregionale) klinische zorg en innovatie. Een uitdagende omgeving. Daarnaast is wonen en werken in Twente zeer aantrekkelijk: ruim, groen, innovatieve bedrijven en weinig files.

Ervaren communicatieadviseur

24-28 uur

Je nieuwe werkgever

Vanuit passie voor microbiologie geeft Labmicta een positieve impuls aan de gezondheidszorg via de beste aanpak bij infecties. In ons medisch microbiologisch laboratorium analyseren we lichaamsmateriaal van patiënten op ziekmakende micro-organismen: virussen, bacteriën, schimmels of parasieten. Met onze 200 professionals zijn we vanuit Twente voor alle zorgpartners –vooral in Oost-Nederland en soms landelijk- dé partner voor het voorkomen, snel diagnosticeren, gericht behandelen en indammen van infecties.

Jouw team

Je nieuwe collega’s Sana, Lars en Joyce heten je van harte welkom in het team communicatie & marketing. Formeel leg je verantwoording af aan Sanne, directeur bedrijfsvoering. In de dagelijkse gang van zaken is Joyce je aanspreekpunt. Het team begeeft zich door de hele organisatie maar werkt vooral samen met de teams binnen het adviesbureau en de directeur. Ook de bestuurder en de medische staf zijn belangrijke gesprekspartners. Lars en Joyce gaan over de communicatie in brede zin, Sana is onze marketingspecialist. Het team is hecht en informeel. De opdrachten die we ontvangen en proactief oppakken, verdelen we volgens expertise en beschikbare tijd. We stemmen veel af, want de workload is hoog en de omgeving lekker dynamisch. Doordat we een ‘geoliede machine’ zijn, houden we goed overzicht. We werken met veel plezier, humor en fijne collega’s. Onze inzet wordt gezien en gewaardeerd; een sterk positieve motivatie! Het is een jonge afdeling nog zonder hele vaste protocollen en processen. Kortom, veel ruimte om te bouwen en creëren.

Jouw taken

Het is jouw taak om samen met Sana, Lars en Joyce verder te bouwen aan wat er nu staat. En om de belangrijkste twee rollen van het team communicatie & marketing vorm te geven. De ene rol is extern gericht: Labmicta zichtbaar en herkenbaar profileren als dé partner bij infectie, waardoor ze haar vele ambities kan realiseren. De andere rol is intern gericht: een stevige communicatiestructuur realiseren en waarborgen. Daarmee creëren we meer begrip en verbinding en minder ruis. Labmicta groeit hard en is als zelfstandige stichting met de huidige bestuurder en directeur zeer ondernemend en slagvaardig. Dit levert voor jou als ervaren adviseur en het team waarin je werkt veel interessante opdrachten en projecten op. Met goede ideeën kun je direct samen aan de slag. Hoge drempels, lange wachttijden op reactie of groen licht zijn hier niet…

Ons aanbod

Onze professionals maken Labmicta tot wat het is: een gerenommeerd en toegankelijk laboratorium met academische kwaliteit en korte, snelle lijnen. De werksfeer is informeel en prettig. We investeren in onze mensen en we bieden jou voor deze functie in ieder geval:

 • Ruimte voor het oppakken van kansen die je ziet.
 • Ondersteuning bij jouw professionele ontwikkeling.
 • Waardering voor je inzet en bijdrage.
 • Salarisschaal FWG 55 volgens de cao-ziekenhuizen.
 • Een goed pensioen en eindejaarsuitkering.
 • Collectieve korting op zorgkosten.
 • Mogelijkheden op maat, zoals een fietsplan en korting op communicatiemiddelen.

Dit ben jij

Jij bent een ervaren adviseur die het nodige zag en deed op communicatiegebied. Je verbindt gemakkelijk en schat de koffie- of theemomenten met collega’s op waarde. Met positief prikkelende vragen en voldoende zelfvertrouwen leer jij onze organisatie snel beter kennen. In gesprekken zorg je ervoor dat je op de juiste momenten op jouw manier je positie pakt als adviseur. Je bent stressbestendig en beschikt over een gezonde dosis betrokkenheid. Medische kennis en/of ervaring in de zorg zijn geen voorwaarden. We zoeken bovenal een professional met genoeg ideeën en humor en die net als Lars, Sana en Joyce blij wordt van het samen werken voor deze mooie organisatie. Om daarmee bij te dragen aan betere patiëntenzorg

Natuurlijk heb je nog vragen! Bel gerust voor meer informatie met Joyce Pigge via (088)537 4200.

Ambtelijk secretaris

8 uur

Je nieuwe werkgever

Vanuit passie voor microbiologie geeft Labmicta een positieve impuls aan de gezondheidszorg via de beste aanpak bij infecties. In ons medisch microbiologisch laboratorium analyseren we lichaamsmateriaal van patiënten op ziekmakende micro-organismen: virussen, bacteriën, schimmels of parasieten. Met onze 200 ruim professionals zijn we vanuit Twente voor alle zorgpartners –vooral in Oost-Nederland en soms landelijk– dé partner voor het voorkomen, snel diagnosticeren, gericht behandelen en indammen van infecties.

Jouw team & taken

De leden van de ondernemingsraad heten je van harte welkom in hun midden en nodigen je uit om een bijdrage te leveren aan het inrichten van de medezeggenschap voor medewerkers. De ondernemingsraad voert overleg met de bestuurder en behartigt de belangen van het personeel. Jij komt aan boord om de ondernemingsraad te helpen met het uitvoeren van hun rol als gesprekspartner voor het bestuur. In de rol van ambtelijk secretaris ben je de schakel tussen deze twee partijen en zorg je ervoor dat de samenwerking zo soepel mogelijk verloopt. Je ondersteunt het volledige medezeggenschapsproces, plant de vergaderingen in, bereidt deze voor en zorgt voor de verslaglegging. Gemaakte afspraken tussen de OR en het bestuur leg je vast, je bewaakt de voortgang en attendeert hen daarop. In de rol van ambtelijk secretaris heb je rechtstreeks contact met alle leden van de OR en met het bestuur. Je bereidt (inhoudelijk) de adviezen en instemmingen voor en zorgt voor de archivering van de besluitvorming. Tenslotte geef je vorm en uitvoering aan de communicatie naar de achterban en andere belanghebbenden.

Ons aanbod

Onze professionals maken Labmicta tot wat het is: een gerenommeerd en toegankelijk laboratorium met academische kwaliteit en korte, snelle lijnen. De werksfeer is informeel en prettig. We investeren in onze mensen en we bieden jou voor deze functie in ieder geval:

 • ruimte voor het oppakken van kansen die je ziet,
 • ondersteuning bij jouw professionele ontwikkeling,
 • waardering voor je inzet en bijdrage,
 • salarisschaal FWG volgens de CAO Ziekenhuizen,
 • een goed pensioen en eindejaarsuitkering,
 • collectieve korting op zorgkosten,
 • mogelijkheden op maat, zoals een fietsplan en korting op communicatiemiddelen.

Dit ben jij

Jij bent de professional die we zoeken! Iemand die graag met zijn of haar talenten en ervaring bijdraagt aan professionele medezeggenschap bij Labmicta. Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en maakt je snel wet- en regelgeving eigen. Je bent integer, beschikt over tact en hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. De Nederlandse taal kent geen geheimen voor je en je bent accuraat. Wat betreft het opvolgen van gemaakte afspraken spreek je je collega’s makkelijk aan en in complexe situaties houd je overzicht. Ervaring en gemak in het omgaan met MS Office en notuleren spreekt voor zich.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Wilma van der Togt, voorzitter ondernemingsraad, via 088-5374200 of w.vandertogt@labmicta.nl.

BI-specialist

36 uur

Je nieuwe werkgever

Vanuit passie voor microbiologie geeft Labmicta een positieve impuls aan de gezondheidszorg via de beste aanpak bij infecties. In ons medisch microbiologisch laboratorium analyseren we lichaamsmateriaal van patiënten op ziekmakende micro-organismen: virussen, bacteriën, schimmels of parasieten. Met onze 200 professionals zijn we vanuit Twente voor alle zorgpartners –vooral in Oost-Nederland en soms landelijk- dé partner voor het voorkomen, snel diagnosticeren, gericht behandelen en indammen van infecties.

Jouw team

Je collega’s Anouk, Eric, Pieter, Jeffrey, Wouter, Khar-Cheong en Mario heten je van harte welkom in hun team applicatiebeheer. Daarnaast werk je nauw samen met je ICT-collega’s. Aan IT-manager Willem leg je verantwoording af. Samen werken we hard om te voorzien in vragen van binnen en buiten de organisatie. Daarmee ondersteunen de teams de bedrijfsvoering van Labmicta.

Jouw taken

Als onze nieuwe BI-specialist buig jij je vooral over het snel beschikbaar stellen van adequate, soms gecombineerde (medische en/of financiële) informatie voor onze medische staf en management. Zij stellen hier wekelijks vragen over en hebben deze informatie nodig om scherp(er) op processen te sturen. Die informatie wordt onder meer verzameld bij het uitvoeren van onze dagelijkse microbiologische testen op patiëntmateriaal. Concreet zijn dit enkele van jouw taken:

 • Het verder opzetten en uitbouwen van een BI-visie vanuit jouw kennis & expertise.
 • Spreken met klanten binnen en buiten onze organisatie over hun informatiebehoefte, die toetsen aan onze visie en concreet vertalen naar de juiste BI-toepassing.
 • Verzamelen, omvormen en laden van data naar het datawarehouse (ETL).
 • Ontwikkelen van dashboards en rapportages die met minimale bijsturing en beheer waardevol blijven.
 • Efficiënt integreren van medische, financiële en logistieke informatie in één datawarehouse.
 • Onderhouden van nieuwe informatieproducten.
 • (On)gevraagd adviseren van management/directie over toepasbaarheid van BI-oplossingen.

Ons aanbod

Onze professionals maken Labmicta tot wat het is: een gerenommeerd en toegankelijk laboratorium met academische kwaliteit en korte, snelle lijnen. De werksfeer is informeel en prettig. We investeren in onze mensen en we bieden jou voor deze functie in ieder geval:

 • Ruimte voor het oppakken van kansen die je ziet.
 • Ondersteuning bij jouw professionele ontwikkeling.
 • Waardering voor je inzet en bijdrage.
 • Salarisschaal FWG55 volgens de CAO Ziekenhuizen (max. € 4227).
 • Een goed pensioen en eindejaarsuitkering.
 • Collectieve korting op zorgkosten.
 • Mogelijkheden op maat, zoals een fietsplan en korting op communicatiemiddelen.

Dit ben jij

Ben jij de professional die we zoeken? Die graag met zijn talenten en ervaring bijdraagt aan de beste infectiezorg in Oost-Nederland? Je bent gedreven en initiatiefrijk, durft en doet ‘gewoon’. Vanuit nieuwsgierigheid kom jij tot de kern van analyses en met je creatieve vermogen vind je out-of-the-box oplossingen voor vraagstukken. Je staat stevig in je schoenen en geeft je mening op momenten dat het nodig is. Dankzij jouw proactieve aanpak kent iedereen in no-time de meerwaarde van BI!

Daarnaast heb je in ieder geval:

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding in de richting Bedrijfskundige Informatica, Bedrijfswiskunde, Data Science, Medische Informatiekunde of Zorgmanagement.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Grondige kennis van de gehele Microsoft BI stack (SSIS, SSAS, SSRS & PowerBI).
 • Ervaring met dimensioneel modelleren.
 • Eventueel ervaring met ETL-processen ontwikkelen in een datawarehouse en minimaal de wil om dit te leren.