Genitale infecties

Genitale infecties komen veel voor. Bijvoorbeeld in de vorm van verschillende soa’s bij zowel mannen als vrouwen. Daarnaast krijgen vrouwen soms te maken met bacteriële vaginose of een verstoring van de vaginale flora. Labmicta kan deze genitale infecties diagnosticeren. Als doktersassistent of zorgmedewerkers speel je een belangrijke rol in het herkennen van de symptomen en het aanvragen van de juiste diagnostiek. Tijdens onze scholing genitale infecties leren we je over de meest voorkomende genitale infecties, de symptomen en de afname van het patiëntmateriaal voor diagnostiek.

Meld je aan

Scholing genitale infecties

Deze scholing voor doktersassistenten/zorgmedewerkers van (regionale) huisartsenpraktijken volg je op ons laboratorium in Hengelo. Je krijgt een korte rondleiding over het lab. We vertellen over de diagnostiek en de verschillende testen, zoals de banale kweek of de nieuwe moleculaire test voor onderzoek op bacteriële vaginose. Ook krijg je uitleg over de diverse afnamesets die we gebruiken voor onderzoek op genitale infecties.

  • Duur: ongeveer 2 uur
  • Deelname: gratis
  • Groepsgrootte: maximaal 25 deelnemers
  • Certificaat bij deelname

Uitleg soa-diagnostiek

Uit navraag bij onze eerstelijns zorgverleners kwam naar voren dat behoefte was aan meer informatie over soa-diagnostiek. Daarom nemen we tijdens de scholing genitale infecties ook onder andere de 5 meest voorkomende soa’s door (Chlamydia, gonorroe, syfilis, hepatitis B en hiv). We laten je de verschillende afdelingen en technieken zien die we gebruiken voor soa-diagnostiek: moleculair, serologie en bacteriologie.