Wij glimmen van GLIMS!

glims

Dit managementinformatiesysteem ondersteunt de laboratoriumprocessen en onze analisten in het efficiënt werken. Dat komt de zorg voor patiënten met infecties ten goede.

Jeffrey Bouwhuis, applicatiebeheerder: “GLIMS regelt de (digitale) onderzoeksaanvragen, uitslagen én praat met de machines in ons laboratorium. Zoals de volautomatische WASPLAB, die bacteriën uitstrijkt (enten) over een geprepareerde voedingsbodem. Dat deden we vier jaar geleden met de hand.”

Na de invoering van lichaamsmateriaal van een patiënt, vraagt WASPLAB aan GLIMS waarop te onderzoeken. Zo weet WASPLAB welke voedingsbodems te pakken, hoelang het in de broedstoof moet en na hoeveel uur een foto nodig is. Daarop zien analisten welke bacteriën groeien. Dat geeft WASPLAB automatisch door aan GLIMS, waarna het proces verder gaat. Onze taak als applicatiebeheerders is zorgen dat systemen als GLIMS goed voor ons werken.

Jeffrey: “Momenteel is efficiënte coronadiagnostiek onze focus. Op diverse locaties voert men in een mini-laboratorium van ons PCR-testen uit: POCT, Point of Care Testing. Die systemen koppelen we aan GLIMS. Zo staat alle juiste informatie op de juiste plek en doet elke schakel in de keten z’n werk. Dat geeft ons zicht en grip op de verspreiding van zo’n virus.”