Sana, Lars & Joyce: team communicatie en marketing

Het team dat nog maar twee jaar bestaat. Waar op dagelijkse basis collega’s graag binnenlopen voor advies of een luisterend oor. Dat met veel lol veel werk verzet en wiens familieleden en vrienden inmiddels alles weten over ‘die leuke baan en collega’s bij Labmicta’. En het team dat nog een vacature heeft voor een ervaren adviseur! We hebben het over het team communicatie & marketing.

Dynamische zorgorganisatie

Sana was het eerste lid, zij studeerde als marketingspecialist af bij Labmicta en kwam daarna in dienst: “Joyce kwam in maart 2021 en Lars een halfjaar daarna. Inmiddels zijn we een hecht team dat niet meer weg te denken is. Ik wist niet dat een zorgorganisatie zo dynamisch kon zijn. De directie is enorm ondernemend. Vrijwel alle ideeën voor meer naamsbekendheid en toegankelijkheid van microbiologie mogen we uitvoeren: het werk op onze labafdelingen vatten in filmpjes, onze social media-inzet optimaliseren, een bedrijfsfilm maken, instructies visualiseren, plannen uitwerken voor een podcast-serie. Ik kan m’n creativiteit helemaal kwijt en vind het vooral fijn dat we met ons werk -zoals geldt voor alle collega’s- uiteindelijk bijdragen aan goede patiëntenzorg.”

Aan nieuwe plannen en projecten geen gebrek

“Ons team is er voor meer zichtbaarheid in de buitenwereld maar ook voor soepele communicatie intern. We hebben daardoor contact met iedereen, van de artsen-microbioloog en analisten tot afdelingen zoals HR, ICT, kwaliteit en relatiebeheer. Dat schakelen met iedereen vind ik ontzettend leuk. Nog iedere dag ben ik blij dat ik via-via op gesprek kwam. De vacature destijds had ik wel gezien, maar sprak me niet direct aan, want: communicatie bij een lab?! Aan tafel was ik direct verkocht. Ik ben erg trots op Labmicta en werk dagelijks met de leukste collega’s. Geen dag hier is saai en aan nieuwe plannen en projecten geen gebrek,” aldus Lars.

Een professioneel team bouwen

Joyce: “Mijn opdracht luidde: bouw een professioneel communicatieteam. Met Sana, Lars en de onvoorwaardelijke support van onze directie ontwikkelden we ons tot een hecht team dat al meteen veel zichtbare resultaten leverde. Van een toegankelijke bedrijfskoers, volledig nieuwe huisstijl en website, talloze ‘praatplaten’ tot online en in het medische speelveld meer zichtbaarheid en strategische positie. Ik ben trots op wat we samen hebben neergezet en met hoeveel lol en commitment we ons werk doen. We zijn nog lang niet ‘klaar’, want er staan genoeg nieuwe leuke plannen op stapel. Daarvoor kunnen we goed de inzet gebruiken van nog 1 extra teamlid, een ervaren adviseur… Wil jij samen met mij, Sana, Lars en nog heel veel andere leuke collega’s aan de slag bij het leukste lab van Nederland?

Solliciteer hier