Analist Geoffry Muijtstege versterkt de avondploeg voor Covid-19-diagnostiek

covid avondploeg

Wist je dat er bij Labmicta elke nacht nog analisten aan het werk zijn? Dat was niet gebruikelijk, maar is door de toegenomen COVID-19-diagnostiek noodzakelijk geworden. ’s Avonds ontvangen we nog de laatste monsters via de GGD. De avondploeg verwerkt deze direct, zodat we de uitslagen binnen de afgesproken tijd aan de GGD’en kunnen doorgeven. Momenteel ligt onze gemiddelde doorlooptijd onder het landelijk gemiddelde.

Opschalen is mogelijk

Geoffry Muijtstege is een van de analisten die regelmatig de avondploeg versterkt. Die ploeg bestaat nu uit 8 analisten en wordt opgeschaald als het aantal testen via de GGD fors toeneemt. Ze beginnen om 17 uur en werken door tot ongeveer 1 uur ‘s nachts. “Soms zijn we iets eerder klaar maar regelmatig wordt het nog later. We stoppen pas als alle monsters van die dag verwerkt zijn. Soms is dat een flinke uitdaging,” vertelt hij. “Doordat we alles direct verwerken, hoeven onze collega’s in de ochtend hooguit nog de uitslagen te verwerken en herhalingen van zwakpositieve resultaten ter bevestiging uit te voeren. Het voelt goed om elkaar op deze manier te helpen en ontzien in deze hectische tijd,” aldus Geoffry.

Belang patiënten voorop

Labmicta ontvangt dagelijks op meerdere momenten COVID-19-samples van GGD’en. De eerste batch om half 11 ’s ochtends en de laatste om 21 uur ’s avonds. Geoffry: “Die avondploeg is cruciaal; zonder zit er een gat van ruim 12 uur in de doorlooptijd. Dat kunnen we ons niet veroorloven. Thuis wacht iemand met smart op die uitslag, waar veel van afhangt.” Al werken we bij Labmicta niet rechtstreeks met patiënten, we stellen hun belang altijd voorop! Zelfs als we daar nu ’s nachts voor moeten doorwerken. Zo dragen onze hardwerkende analisten, zowel overdag als ’s avonds, hun steentje bij in deze pandemie.