Organisatie

Voor zorgverleners in Oost-Nederland is Labmicta dé partner voor het voorkomen, snel en vakkundig diagnosticeren, gericht behandelen en indammen van infectieziekten. We bedienen huisartsen (1e lijn), ziekenhuizen (2e lijn), maar ook revalidatiecentra, verpleeg- en verzorgingshuizen.

Zelfstandige stichting

Labmicta is een zelfstandige stichting met ruim 200 professionals. We bedienen zorgverleners vanuit ons pand in Hengelo met een volledig pallet aan infectiezorg: infectiepreventie, minimale antibioticaresistentie, indammen van uitbraken en brede diagnostiek. Labmicta is het enige Nederlandse laboratorium buiten een ziekenhuis dat die brede diagnostiek biedt: hele hoge én lagere aantallen, zeer gespecialiseerd en minder gespecialiseerd.

Langdurige samenwerkingen

Labmicta doet meer dan alleen diagnostiek. We zijn een ondernemende organisatie die graag een positieve impuls geeft aan de gezondheidszorg. Hoe we dit doen, lees je in onze koers. Die realiseren we alleen samen met andere organisaties. Denk aan zorgverzekeraars, de GGD, het Ministerie VWS, collega-labs en universitaire centra in Nederland en de euregio. We benutten samen kansen, stemmen beleid af, trekken met elkaar op in projecten of wetenschappelijke onderzoeken. We bundelen krachten zodat we samen meer betekenen voor de gezondheidszorg. Labmicta steekt altijd in op langdurige samenwerkingen.