Supervisor van het jaar: bijzondere prijs voor Nashwan al Naiemi

19-10-2023

UMCG reikte onlangs namens de aios-groep medische microbiologie noordoost Nederland de prijs ‘supervisor van het jaar’ uit aan Nashwan al Naiemi, die naast opleider ook arts-microbioloog bij en bestuurder van Labmicta is. Het is extra bijzonder dat een opleider in een perifere setting deze prijs ontvangt. Op de bijbehorende oorkonde staat beschreven op welke punten de aiossen (arts-assistenten in opleiding tot medisch specialist) Nashwan in zijn rol als opleider in het bijzonder waarderen. Naast zijn uitstekende inhoudelijke kennis gaat de waardering ook over zijn benaderbaarheid, de gevoelde ruimte voor het maken van fouten en bijdrage aan een veilige leeromgeving.

Nashwan: “Ik ben hier compleet door verrast. Mede door mijn cultuur- en taalbarrière had ik dit nooit verwacht. Het is voor mij een grote eer dat ik vanuit deze rol als opleider een springplank kan vormen voor deze nieuwe generatie vakgenoten.”

De opleidingsplek die Labmicta samen met ZGT en UMCG creëerde in Twente gooide al eerder hoge ogen. Onder meer tijdens een externe audit zonder verbeterpunten en de onlangs toegekende accreditatie voor onbepaalde tijd. Ook uit de verhalen van verschillende aiossen blijkt hoezeer deze Twentse opleidingsplek van toegevoegde waarde is voor hun opleiding tot arts microbioloog in Groningen.

Nashwan al Naiemi