Labmicta wint aanbestedingen

Labmicta krijgt aanbestedingen SOA en Covid-19 gegund

14-03-2023

Het ministerie van VWS gunde Labmicta de opdracht voor de Covid-19-diagnostiek via GGD’en in Twente, Drenthe en Gelderland Midden. Als de getallen weer oplopen, dan staan we eveneens standby als reserve voor het perceel ‘Midden’. De GGD Flevoland, Utrecht en Twente gunden onze organisatie via aanbestedingen de opdracht voor SOA-diagnostiek en screening.

Het merendeel van de ‘aanbestedingsdiagnostiek’ wordt verwerkt in het Hoogvolume Laboratorium (HVL) van Labmicta. Dit nieuwe laboratorium is volledig gescheiden van de andere labafdelingen, waardoor we voor de zorgverlener en patiënt onze diagnostische processen optimaal inzetten.

HVL blijkt gouden greep

Het HVL blijkt een gouden greep waarmee we vanuit Twente op nationaal niveau positie pakken als partner van VWS en diverse GGD’en. Als enige niet-commercieel, zelfstandig laboratorium heeft Labmicta sinds januari 2022 een eigen, volledig geautomatiseerd en gerobotiseerd HVL. Daarin verwerken we grote aantallen diagnostiek volgens een snelle doorlooptijd, met behoud van onze vertrouwde hoge kwaliteit en tegen een scherpe prijs: exact die ingrediënten die belangrijk zijn voor het winnen van een aanbesteding.

Goed nieuws voor regionale zorg

Deze opdrachten van VWS en diverse GGD’en zijn goed nieuws voor onze regio(nale zorg)! Hoewel de aantallen voor Covid-19-diagnostiek via de GGD nu wegvallen, kan niemand voorspellen hoe de ontwikkeling in de nabije toekomst verloopt. Met deze opdracht is Labmicta vanuit Twente een blijvend belangrijke partner voor VWS. Op gebied van SOA-diagnostiek en screening kunnen we met onze ruime ervaring en capaciteit veel betekenen voor de GGD en hun missie voor de publieke gezondheidszorg. Dankzij een stevige positie in het medische speelveld, kan Labmicta zijn maatschappelijke rol volop inzetten voor de zorg in Oost-Nederland.