Labmicta werkt nu met GLIMS 10.1

01-02-2023

Het laboratoriuminformatiesysteem GLIMS is de ruggengraat van onze organisatie: bijna iedereen bij Labmicta heeft er mee te maken. Van de invoering van patiëntgegevens, de communicatie tussen de machines in ons lab tot het uitdraaien van de juiste rapportage van onderzoeken en facturen: in veel van onze processen speelt GLIMS een cruciale rol. Deze week bereikten we een belangrijke mijlpaal: als eerste laboratorium in Nederland ging Labmicta over van GLIMS 9 naar de nieuwste versie 10.1! Ten opzichte van de vorige versie werden een flink aantal verbeterpunten doorgevoerd naar aanleiding van feedback vanuit laboratoria in heel Europa.

Daarnaast zet deze nieuwe versie een grote stap op het gebied van informatiebeveiliging door middel van een encrypted database. Data is daarmee nog beter beveiligd en versleuteld. Bovendien biedt deze versie betere ondersteuning van nieuwe technieken waarmee we bij Labmicta werken, zoals Next Generation Sequencing (NGS). Kortom: met GLIMS 10.1 optimaliseren we onze processen en zetten we een volgende stap in automatisering, robotisering en digitalisering van onze dienstverlening.

De afgelopen maanden werkten onze collega’s van applicatiebeheer en ICT samen met de keyusers keihard om deze nieuwe versie in te richten en klaar te maken voor gebruik. Van voorscreening, testen van nieuwe features en externe koppelingen tot validatie en de technische uitrol: zonder de inzet van deze collega’s konden we deze belangrijke stap niet maken.