Labmicta en MST ondertekenen 10-jarig contract

16-06-2022

Labmicta en MST

Medisch microbiologisch laboratorium Labmicta (Hengelo) en topklinisch ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) ondertekenden een contract dat hen voor de komende 10 jaar als partners verbindt. Een prettige zekerheid die de goede patiëntenzorg rondom infectieziekten in deze regio waarborgt. Juist in deze tijd waarin de zorg regelmatig onder druk staat en volop in beweging is, spreken Labmicta en MST met hun 10-jarige verbintenis hun vertrouwen uit in elkaar en in de toekomst.

Goede zorg lever je samen

Nashwan Al Naiemi, arts-microbioloog en bestuurder van Labmicta: “Enkele van onze artsen- microbioloog werken wekelijks in MST om te ondersteunen bij de zorg rondom infectieziekten. Wij leveren kwalitatieve diagnostiek en interpretatie van de uitslagen, kennis van antibioticagebruik en infectiepreventie. Mede daardoor bepalen de behandelaren van MST de best passende behandeling voor hun patiënten. Goede zorg lever je samen.” Labmicta zet in op langdurige samenwerkingen en is blij dat naast de Saxenburgh Groep (10 jaar) en Menzis (5 jaar) nu ook MST voor langere tijd partner blijft.

Joyce Berger-Roelvink, lid van de Raad van Bestuur MST: “Labmicta is op dit moment onze partner voor het uitvoeren van microbiologische diagnostiek voor onze patiënten, zoals bloedkweken, influenza- en Covid-19 testen. We kiezen nu voor deze langdurige samenwerking met hen omdat zij zich de laatste jaren bewezen als waardevolle partner die meedenkt in oplossingen in het belang van onze patiënten. Ook tijdens de Covid-19 pandemie bewezen zij een stabiele partner te zijn.”

Fotobijschrift: v.l.n.r. Nashwan Al Naiemi, Istvan Haarman, Sanne Tempel, Danielle Huizing, Joyce Berger