Koers naar 2023

De medische microbiologie is volop in beweging en Labmicta beweegt mee. Vanuit onze stevig gewortelde basis in Hengelo breiden we ons werkgebied, onze markt en dienstverlening in de komende jaren verder uit. Daarmee geven we een positieve impuls aan de zorg voor patiënten met infectieziekten. We zijn een van dé partners bij infecties in Nederland voor zorgverleners. Zo behouden wij een plek in de zorgketen en waarborgen we onze jarenlange kennis en kunde. Dat is onze maatschappelijke plicht. Deze twee ambities beschreven we in onze koers naar 2023:

Regionaal bestendigen, uitbreiden naar Oost-Nederland

Labmicta is trots op haar sterke positie in Twente en de Achterhoek en wil deze bestendigen. Dat we met Menzis een vijfjarig contract afsloten, helpt ons hierbij. Alles wat deze regio nodig heeft om infectieziekten te voorkomen, diagnosticeren, behandelen of in te dammen, bieden wij vanuit Hengelo. Op die stevige regionale basis breiden we ons werkgebied verder uit met als focus Oost-Nederland.

Uitbreiden dienstverlening en markt

Van daaruit bedienen we uiteindelijk alle lijnen in de zorg: 0e, 1e, 2e en 3e. Als enige laboratorium in Nederland hebben we een ‘dubbele status’, wat betekent dat we brede diagnostiek bieden: hoge en lage aantallen, meer en minder gespecialiseerd. Vooral met ons eigen hoogvolume laboratorium boren we nieuwe markten aan op landelijk niveau. We breiden onze dienstverlening uit met onder meer laagdrempelige, praktische infectiepreventie specifiek voor de 0e (consumenten en bedrijven) en 1e lijn (huisartsen). Dat is uniek in ons speelveld.

Klik hier voor de volledige koers naar 2023