covid-19

Covid-19 voor zorgverleners

Labmicta voert Covid-19 diagnostiek uit voor de GGD en diverse andere zorgorganisaties. Ons team relatiebeheer regelt het correcte afnamemateriaal hiervoor, in nauwe samenwerking met onze vervoersdienst, artsen-microbioloog en medisch moleculair microbioloog. Extra afnamesets ontvangen, vragen over het afnamemateriaal, de afname-instructies of Point-Of-Care-Testing (POCT)? Neem dan contact op via relatiebeheer@labmicta.nl of (088) 537 4245.

Aanvragen en afnemen

Vraag de Covid-19 diagnostiek, eventueel gecombineerd met influenza A/B snel en eenvoudig aan via Zorgdomein. Lukt dit niet? Print dan het juiste formulier:

Voor het afnemen van lichaamsmateriaal bij een patiënt of een medewerker met verdenking op Covid-19 volg je de instructies op de achterzijde van het aanvraagformulier.

 

Point-Of-Care-Testing (POCT)

Labmicta ondersteunt zorgorganisaties voor Covid-19 diagnostiek soms met POCT, ofwel sneldiagnostiek op locatie. Eerst met antigeen en inmiddels met veel gevoeliger moleculaire (PCR) sneldiagnostiek. POCT is aanvullend op de reguliere diagnostiek in ons laboratorium. Huisartsen helpt het hun praktijk open te houden door verdachte patiënten snel te diagnosticeren. Voor ziekenhuizen en overige zorgorganisaties zijn de sneltesten belangrijk voor het bewaken van het onmisbare personeelbestand en het uitzetten van de juiste behandelacties en isolatiemaatregelen voor patiënten.